Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Landets best bevarte 69` Mach 1 .


   Bilen er av Mustang kjennere betegnet som landets best bevarte Mach 1, -og vi kan ikke finne noe som bestrider det utsagnet. Tvettimot, bilen er en perle, og vi kan være glade for å ha en bil som har overlevd tidens tann så godt. !!
Landets best bevarte 69` Ford Mustang Mach 1 eies av Ole Bjørn Myhre fra Fåvang. !Tekst & foto; olem -- 9. september 2007.   For snart et år siden var vi på Nordre Myhre gard og så på Fåvangs eneste,- og en av landets fineste Shelby GT 350. Da sto også en 69` Mach 1 til restaurering i garasjen. Men et lite år senere er den bilen solgt og i stedet befinner Norges best bevarte 69` Ford Mustang Mach 1 seg i selskap med Shelbyen på Myhre. !!
Reportasjen fra i fjor kan du se HER   Vi referer til frorårts reportasje som sa følgende:
""Noen har lett for å få skylda for alt. Nå har vel ikke Ole Bjørn Myhre fått skylda for mer enn han har gjort...... Men en ting kommer han ikke unna. !!!

Da vi "karan" på tråsykkel sto på Samvirkelags hjørnet tidlig på 70 tallet og glodde på Mustangen som viste sine krefter i Sentrum, var det med den kommende Mustang mannen bak rattet.

Våre opplevelser på hjørnet med Mustangen satte sine spor, og nå i ettertid er vi enige om at Ole Bjørn tar mye av skylda for at iallefall undertegnede ikke blir kvitt sin bilbasille.... ( han vil vel ikke bli kvitt den heller...) ""


Og med gårdagens lille kjøretur med 69 Mach 1 friskt i minne er den basillen like frisk, og herjer med en stakkar som bare det. Noe eget var det å se scopet og panseret "reise" seg i akselerasjonen og kjenne trykket i ryggen da "hesten" sparket fra .....

Ole Bjørn har i sommer fundert både hit og dit og finkjemmet det som har kommet til salgs av denne modellen. Han var også interessert i en "e-bay bil", men slo det fra seg.

I stedet kom denne 69` Mach 1 fram gjennom et tips, og Ole Bjørn var ikke sen om å slå til. En så og si urørt Ford Mustang Mach 1 med originallakk, og kun 53400 miles på telleren.

Lite brukt.
Denne bilen kom til Norge allerede i 1973, etter å blitt produsert ved Metuhcen fabrikken i New Jersey den 2.5.1969. solgt ny i New York fristet den sin tilværelse der fram til 73`da den ble skippet over til Norge.

Her sto den, - bokstavelig, til 1995, da den ble brukt av sin andre, (og mulig tredje..) eier fram til nå, da den ble kjøpt til Myhre og Fåvang. Sine fåtallige miles har bilen fått siden 95`, og bilen kjennes som en ny bil på vegen. Det er bare såvidt nybillukta er borte fra det helsvarte interiøret, som er smykket med "trerattet" som fulgte Mach 1 utgaven av Mustang.

351 windsor motoren og FMX automaten går tett og fint og gir kreftene videre til en 9" med 3.25 utveksling helt der bak....
En 69` Mach 1 med original lakk, - kalt Silver Jade, - av denne kaliber skal du lete lenge etter, og denne bilen har så nære strøken lakk som det går ann å komme. Også krom og detaljer er som nye, bortsett fa litt "knotter" på fremre støtfangeren. !

Bilen er av Mustang kjennere betegnet som landets best bevarte Mach 1, -og vi kan ikke finne noe som bestrider det utsagnet. Tvettimot, bilen er en perle, og vi kan være glade for å ha en bil som har overlevd tidens tann så godt. !!

At den skulle havne hos Fåvangs "Mustang Man" var det kanskje sjebnen som avgjorde (?) , men nå står den på stallen i selkap med den røde Shelby GT 350, og er i de beste hender. !!

Vi sier gratulerer med en fantastisk bil !!!!!

Sjå bilder av både Mach 1 og Shelby HER.   Mach 1 og shelby GT 350 på Myhre.


   69` Mach 1 på tunet....


   69` Mach 1 på tunet ....


Strøkent interiør i svart.


   Motor og motorrom er som nytt.....

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.