Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Neil Young i Uncut Magazine.


   Det Engelske musikk magasinet Uncut Magazine presenterer vår store helt Neil Young i en 12 siders reportasje inkl. en cover CD i sin Desember utgave. Dette er en utgave alle fans bør skaffe seg som en egen Julegave ...Tekst: Olem-- 23. desember 2007.
   Det er ikke ofte at vår store helt Neil Young stiller opp til intervju, og slettes ikke at denne typen som blir presentert i Desember nummeret av Uncut Magazine.

Den godeste Neil har ikke for vane å stille opp for skribenter, ( vi vet jo at ahn ikke ville la seg intervjue av Rolling Stone Mag. fordi trykket i bladet lukter vondt...) og de få gangene det skjer så skal det skje på hans premisser, og ikke noe annet. Dette intervjuet kom i stand da han oppholdt seg i New York i høst, og er av en svært så åpenhjertig art. !!

Vi må bare flire, for i god Young stil så kom han slentrende 1,5 time forsinket, pga. at det måtte tilpasses han fastlagte morsonsprogram. Han blir intervjuet på "rikmanns hotellet" Carlyle i N.Y, og hans 12 år gamle bikje, Carl er med .....

Carl og Neil med frue, bor på dette hotellet som har huset presidenter og konger og all verdens rike folk, ikke på grunn av hotellets status og standard, men helt enkelt fordi at det er det hotellet som tillater at bikja Carl får bo på rommet der.....


   Intervjuet går over 12 sider, og er av de mest grundige og personlige jeg iallefall har sett med Neil. !! De tar for seg både musikk, familie, og sykdommen som satte Neil på sidelinja i en periode. Men den 62 år gamle rockeren sier at han "ikke var klar til å dra ennå" når de prater om sykdom og alderen.

I forbindelse med musikk arbeidet sier Neil at for å kunne holde det gående i en lang og svært så produktiv kariere må man hele tiden jobbe under mottoet at den beste musikken har han ennå ikke er laget.... Vi har altså mye snadder tilgode. ( Man kan vel tvile litt på realitetene her ...)

Han forteller at etter etter en plateinnspilling var han så utkjørt og tom, at han ikke tok i en gitar på 18 måneder. ( man kan tvile på den også...) En annen historie er at en produksjon tok 9 dager, og Neil skrev sangene om kvelden mellom hver dag.

Intervjuet er altfor langt og grundig til å gjenngi annet enn småglimt her, men alle Neil fans som ikke har kommet over bladet anbefales å skaffe seg denne utgaven snarest. Det er krydret med flere knallfine bilder fra tidligere år, og bla. dette bildet fra hjemme på "farmen" i California.

Som en av verdens rikeste musikere har Neil Young ikke noen problemer når det gjelder å kunne skaffe seg dyre ting. Men som vi vet har ikke Neil slike nykker, og går i gamle godt brukte sko, og fillete skjorte og en fillete litt for stor olabukse....

Det er godt kjent at han samler på klassiske biler, og har et stort garasjeanlegg for sine classics. Men i god Neil Young stil har han også en egen "vrakplass" der han har samlet en av hver bil i klassen; - De beste bilene i den verste tilstanden - . Slå den. !!


   Det Engelske musikk magasinet Uncut er ikke noe overfladisk "popblekke", men har en helt utrolig og grundig stil i sine presentasjoner.
Til Desember nummeret er det vedlagt en CD med cover-versoner av Neil Youngs musikk, - i samband med den hele 12 sider lange reportasjen/intervjuet.

CD`en har 16 spor med forskjellig type (stil..) artister, og er en forsåvidt interessang skive. Noen faller helt igjennom etter min mening, men noen klarer seg utmerket.

I mine ører er det Carla Torgerson og The Walkabouts som gjør en meget fin verson av On The Beach som kommer best ut av samtlige. Men både Paul Weller og Cowboy Junkies kommer bra ut.

Alt i alt en skive verdt å ha i samlinga, om ikke annet for et "harry bilde" av Neil på coveret.

Den som har sansen for den aldrende helten bør finne dette bladet med CD, for Neil framfører mange gullkorn i kjent stil til den stakkars nervøse journalisten. ... Bla. unlater han å svare, og får svarte øyne......
Som fru Peggi Young sier,- "Neil does what Neil wants". Altså, han er fortsatt i godt slag. !!!

  

  Neil Young arkiv.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.