Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Neil at Massey Hall.


   Neil Young har rota i gullkista si, og gir oss 17 låter fra en konsert fra 1971 i Massey Hall, Toronto, Canada. !!Tekst: Olem -- 21. november 2007.   Denne plata er ikke helt ny, men kom ut i vår en gang. Den har ikke kommet i hus før nå, og da som en overraskelse i anledning farsdagen.
Så en stor takk til frøken Eirin er på sin plass. !!

Plata er stemplet «Neil Young Archives Performance Series Disc 03», og det kan tyde på at den godeste Neil har gjort alvor av sine mange antydninger om å begynne "jobben" med å gi ut arkiv materiale.

I såfall starter han på rett sted, og tar her for seg låter fra sine første år som soloartist. Konserten er fra turneen Neil gjorde etter at han hadde sluppet "" After the Goldrush"" og spiller både låter herfra og fra "Harvest", samt smakebiter fra kommende plater, som bla. "On The Beach".

For oss som har fulgt med helten vår "en stund", så er de aller fleste låtene velkjente klassikere, med unntak av "Bad Fog Of Loneliness", som ikke er utgitt tidligere. ! Klassikere som "Old Man", "Ohio" og "Cowgirl in the Sand" kommer på rekke og rad på denne flotte liveplaten.

Sjølve opptaket er av glimrende kvalitet, og vi får høre hele konserten inkl. publikums klapping, roping, og kommentarer. Neil stemmer gitar, forteller historien bak låten, forteller et par skrøner, og gir beskjed til en fotograf om at han skal slutte å ta bilder når han spiller. Blitzen forstyrrer ham, sier Neil på en rolig, men bestemt måte. Vi kan regne memd at vedkommende ikke tok bilder med blitz deretter. !!¨

Vi møter en Neil Young i et skøyeraktig og avbalansert lune, noe som ikke alltid har vært tilfelle. !! ( I Oslo i 2001 sa han bare to ord; Thank you, da han viste oss en strengløs "old black" da konserten var slutt.!!
Han har alltid hatt sterke bånd til hjemlandet, og antyder sin kjærlighet til Canada ved flere anledninger. Dette har også kommet klart fram på mange låter opp gjennom karrieren.

På denne konserten er det bare Neil Young alene med sin gitar, munnspill og piano, uten medmusikanter av noe slag. Vi får altså en samling akustisk låter fremført for snart 40 år siden. Stemmen var på den tiden klar og sterk. ( nå for tiden er den vel noe skjem, eller moden skal vi muligens si ..?)
Spesiellt gitarspillet er enestående og jeg har lest en annmeldelse der det hevdes at Neil er en av verdens beste gitarister.
Det som gjør denne live opptredenen mer enn spesiell er at en artist som Neil Young klarer å framføre sine låter like godt live som i studioverson. Jeg vil i mange tilfeller si bedre, og på en gripende sterk måte.

Få av dagens unge artister makter å synge og spille eget materiale like godt live som i en studioverson. Neil gjør det med glans. Fra hans opptreden i Oslo i 2001 husker vi også meget sterke versoner som muligens overgår enhver plateverson.

Det er som om vi er i Massey Hall i 71` ettersom lyden og stemningen er gjennomtrengende "live". Publikum klapper og plystrer og Neil kommer tilbake for å dra et par ekstranummer til øredøvende jubel og trampeklapp.

Gullkista til Neil Young er antagelig en av de tyngste i historien, og vi gleder oss til neste gang han roter fram mer gullglimt fra arkivet.

Vi kan med glede si; Løp og kjøp. !!!

 

  Neil Young arkiv.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.