Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Amcar treffet på Mageli Camping 1975.


   Det var sommeren 1975 og et av landets første treff og utstilling for amerikanske biler fant sted midt i gudbrandsdalen, på Mageli Camping nord for Tretten.Tekst: Olem-- 23. desember 2007. Oppdatert 1. feb 08.
Bilder er utlånt av Kjell Finsrud og Per Arne Kleven..
Opplysninger og tekst om bildene av: Kjell Finsrud og Per Arne Kleven.


   Året 1975 var et viktig og begivenhetsrikt år for amcar interesserte i norge. Den etterhvert velkjente organisasjonen Amcar med hovedsete i Trondheim ble startet dette året, og amcar folket i landet fikk med det en organisasjon som talte deres sak overfor myndighetene.

Etter det vi vet var dette treffet et av de første treffene som ble arrangert av Amcar organisasjonen med Svein I. Myhre i spissen. Det ble arrangert i Juni måned over en helg, og både biler fra Trøndelag og fra Oslo var kommet til midtdalen og Mageli. Mageli ligger som vi vet bare ti minutters kjøring fra Fåvang, og mange Fåvanginger var tilstede på dette treffet.

Vi har tittet i albummet til Kjell Finsrud fra Fåvang som var tilstede på dette treffet, og fått kopiere et lite knippe bilder fra det legendariske biltreffet. Det ble med ett eneste treff på Mageli, for to år senere i 1977 ble det første av mange treff arrangert på Hunderfossen. Et treff som har fått en "restart" i det siste og kan igjen bli en fin tradisjon.
Vet noen mer om treffet og bilene , send meg et "pip"....

Nyt bildene av flotte klassike biler, på mer enn en måte, - og få et innblikk i tidens moter og hårstil ......

   En utrolig flott Pontiac, -mange vil si GTO, men det er en Tempest. Om det er 66 eller 67 mod tør jeg ikke å si. Denne bilen skal ifølge sikre kilder ha klart seg godt opp gjennom tida, og står nå i nabokommunen vår, - Gausdal.
   Trønder registrert Firebird Cab fra 67`. Vi ser at bilen har utstyrt med dengang moderne "Mags" noe som vel er utenkelig i dag. Et noe spesiellt panser, som har "tak" med turteller under. (?).
   2 Edsel 59` på Mageli. Den svarte og hvite tilhørte Åge Gustavsen.
Sjelden vare å se to Edsel i HT og Cab på et og samme treff.
   De to bilene som bildet over, men med fokus på Edsel Caben. En mektig flott vogn med CK.
   En Ford 59`(?) på Mageli i 75`. Eier eller bilens historie har vi ikke klart å finne. !
   Enda et bilde av Ludwig Bjørnstads Dodge Custom Royal
   Denne bilen var med i et av de første Amcar bladene som kom. 63` Riviera lakkert i US flaggmønster eid av Svein Sørensen, en sann norsk klassiker av en amcar. Bilen ble satt i stand av Knut Svea og Einar Valsjø sto for lakken. Bilen ble presentert på motorama showet på Sjølyst våren 74`.
   Einar Valsjø med sin legendariske Corvette. Dette bildet er IKKE tatt på Mageli, men på Hunderfossen i 77`. Et såpass klassisk bilde at vi måte bare ta det med.
   En skikkelig "godbit" av et bilde. Bilen er en Dodge Custom Royal 57`, og bilen eides av Ludwig Bjørnstad, som på denne tiden var i startgropen med sine dragracere. Vi ser her Ludwig ved bilen sin på Mageli. Vi ser også bakskjermen på Jon Bråtens 57` Bel Air cab.
   58` Edsel (antagelig) eid av Åge Gustavsen fra Halden. Bileieren ligger i graset og pusser på sin Edsel, mens tilskuere bla. en kjent kar fra Fåvang står bak bilen og ser på...
   Dette bildet er tatt på hunderfossen 77`. 55 Nomad tilhørende Kalle Brøderud, som er en kjent kar for de litt eldre (!!) karene fra Fåvang. Bilen ble senere solgt til Jessheim, og ble senere lakkert i hvit og turkis som var bilens original farger. Hvor bilen er i dag vites ikke. !!
   Denne bilen, 50` Chevrolet Coupe tror vi har tilhørt Fåvangingen P.K Pedersen siden 75` og står den dag i dag slik som på dette bildet, men innendørs... vi ser de første hyttene som kom opp på Mageli.
   Bildenes eier Kjell Finsrud beundrer Ludwig Bjørnstads Dodge. Personene i bakgrunnen på bildet er også fra Fåvang. Noen som drar kjensel på noen...?
   Denne bilen så vi i et Amcar magazine i høst. 57` Cad Eldorado tilhørte antagelig Trond Giever på denne tiden, og var ifølge Amcar Mag den eneste i sitt slag i landet. Senere eid av Yngve Johnsen.
   Gull og hvit Thunderbird fra 63 er en spektakuler bil, og en av mine favoritter. Dette er den såkalte gullbirden med 18 karat gullstøv i lakken, eid av Ulf Jacobsen. Vi ser også den gamle kiosken på Mageli....
   Oversiktsbilde fra Mageli. Vi ser 56` Thunderbirden til Tore Madsen fremst, som senere samme sommer ble lakkert hvit, og fikk nytt reg. nummer. Den gule 58` Edsel cab. bak tilhørte Lasse Løvseth fra Trondheim.
Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.