Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Firefighters ....


   Vi skal være glade så lenge ikke "Den Røde Hane" blir sluppet løs. !! Men om den blir det, - skal vi være glade for at det finnes Brannmenn....
Vi har vært med MGB på brannøvelse og fikk oppleve flammenes krefter på nært hold ...Tekst & Foto: Olem-- 25. november.
   Brenner gjør det hos "alle andre" og ikke hos oss..... eller ..?

Vi har nok en viss formening om hva slags krefter en brann har, og vi har jo sett resultatet av en brann, om ikke annet så på TV og i avisa.

Men når du står 5 meter fra en vegg som spraker og ryker, og flammene slår ut, da først blir du oppmerksom på hva du har med å gjøre.

Vi fikk være med fotograf på en øvelse som MGB gjennomførte på et hus i Fåvang Lørdag, og har sammen med denne lille artikkelen laget en liten bildeserie fra A til Å for å vise flammenes krefter, men også Brannvesenets utstyr og arbeidsmetoder.

Alt tilgjengelig mannskap fra Ringebu og Fåvang var med på denne øvelsen, og Varabrannsjef Per Martin fra Fåvang ledet øvelsen sammen med Overbrannmester Per Kleiven fra Vinstra.

Huset ble påtent og slukket flere ganger, og mannskapene fikk trent på både røykdykking og slukking med forskjellig type utstyr. Bla. fikk Brannmennene trent med de nye "brannspyda" som ble kjøpt inn i sommer. Spyda blir satt inn gjennom borrhull i veggene og sprøyter ut vann i en stor diameter inne i rommene. Alt sammen med mannskapet på utsida av huset.

Ofte kommer brannvesenet til låste hus uten å vite om det er folk der eller ikke. Lørdagens øvelse innebar også å ta seg inn i et røykfyllt hus med låst dør, og gjennomsøke alle rom i huset. Vi fikk da et godt bevis på at det slettes ikke er noen spøk å være røykdykker. !!

Som utenforstående og uten kjennskap til hva slags krefter som ble satt i sving, blir man først imponert over kunnskap og utsyr som Brannvesenet rår over, men også skremt når vi kjenner røyken og varmen og flammene slår ut.....   Varabrannsjef Per Martin i MGB var meget godt fornøyde med dagens øvelse og sier at mannskapene fikk meget godt utbytte av så realistsike treninger. Viktig er det å få testet utstyr og bruken av dette, for å være klar når det en gang er alvor....

Når alt på øvelsesprogramemt var ferdig var det nedbrenning av huset som sto for tur som en slags finale.

Huset var tomt for møbler og alt annet, men det tok allikevel bare noen få minutter før rommet som ble antent var helt overtent. Brannen spredte seg så (som etter planen) til resten av rommene i en skremmende stor fart.

Vi fikk på nært hold oppleve kreftene som "Den Røde Hane" er i besittelse av, og ble full av respekt for både flammene og MGB. !!


   Se bildeserien fra Brannøvelsen HER.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.