Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Finns Forever ....


   En Desoto med store skjermfinner kan aldri bli feil. !! Vi viser noen biler fra sommerens arkiv. Vi viser her Lars Ullersmoe`s Desoto Fireflite 1960.Tekst & Foto: Olem-- 4. desember 2007.   Jeg slipper ikke taket på min forkjærlighet for det for lenge siden utgåtte bilmerket Desoto. Jeg har tidligere laget en artikkel om Odd Råstads flotte Firedome 59`.
I den mørke førjulstid vil jeg vise noen av sommerens "funn" som ligger i arkivet, og den første ut er Lars Ullersmoe`s Desoto Fireflite 60`.

Desoto kjempet i 1960 en desperat kamp mot konkursspøkelset, og som vi vet tapte det gamle "unødvendige" bilmerket den kampen, og et par år senere var det over og ut for Desoto.

På denne modellen er det først og fremst bakstussen som gjør bilen klassisk. 1960 års modellene bar kraftig preg av at Chrysler konsernet ikke viste helt hvor det bar henn, og for Desoto fikk dette fatale følger.
Bilen kan se ut som den er sammensatt av "litt av hvert", og for en stor del er det også sanningen. De store bakskjermfinnnene som hadde dominert i flere år var snart en saga blott, men på Desoto 1960 var de fortsatt med.

Dette året var de vinklet kraftig ut til siden, og ser ut som de holder på å falle av. Men finnene på denne modellen er av de fineste som konsernet lagde, i mine øyne.

Utenom skjermfinnene er det baklyktene som utmerker seg og jeg våger påstanden, - et av de fineste par baklykter som noen gang er satt på en bilhekk. !!!

Lars Ullersmoe har en rekke biler på "samvittigheten" og nå sist denne Fireflite fra 1960. Bygget i statene som en slags raceutgave (!?) med hotrod stash på 383 motoren og med TT2 18 tomms felger. Sammen med en kraftig senking får bilen et ganske så "hot" utseende. !

Lars Ullersmoe var også en av deltagerne på Cruise 66 i 2006, hvor en gjeng norske entusiaster kjørte Route 66 med egne medbrakte biler fra Chicago til L.A. Lars kjørte da sin røde og hvite Chev 60`.Stor som et hangarskip ligger Desotoen på bakken og varmer seg i sommersola ....


Nydelig Hardtop, finner, og baklykter.


Ikke av de fineste fronter som er laget. Noe forvirrende sammensettning, og ble i 1960 oppfattet som gammeldags allerede som ny .....


383 motoren har fått seg en runde med krom og hotrod stash for stilens skyld. Men, med grove rør var lyden minnesettende ....

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.