Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Burger 13...


   Det var nesten så jeg ikke trodde mine egne øyne da jeg så i avisa her om dagen at på Tretten skulle det åpnes en Burger sjappe med navnet Burger 13, og hele greia var viet Amerikansk diner stil, og klare assosiasjoner til Route 66.
Dit måtte vi en tur, og det tenkte visst det som var av Amcar folk også, for på åpningsdagen var det fult hus...   I avisa ble sjappa kalt for Cadillac Cafe` , og det hadde vært et like bra navn på stedet, for inne i lokalet står bakenden av en Cad. 59 mot et flott veggmaleri, og fronten fra samme bil tjenestegjør som "fot" for en sittegruppe for "kids".....

Innehaver Trond Bjerkestuen fra Tretten har gjort om den gamle shell satsjonen på Tretten til en alle tiders burger Bar, vi får kalle den det, og ikke sjappe.... Det er nesten som å gå inn på en amerikansk diner, slike vi ser dem på film, så ekte ser den ut.

Trond sier at da vegen (E6..) ble lagt utenom Tretten sentrum i 85` ble det stille hos både besninstasjoner og ellers. Nå har dette "gått seg til" som de sier på Tretten, men Trond viser til at det samme skjedde med småsteder langs Route 66, da de nye Interstate vegene kom, og småsteder ble "ghost towns" der borte.

Burger 13 er derfor et aldri så lite minnesmerke over småsteders cafeer som gikk en stille tid i møte langs route 66. Vi tror vel ikke det blir spesiellt stille på burger 13, for masser av folk tok turen til åpningsdagen i dag, 1. mai. Ikke minst Amcar folket var sterkt tilstede, og rundt 40 biler var innom under "rushet" forteller innehaveren.....

Nå skulle vi sjølsagt hatt bilder fra da alle bilene var der, men fotografen var på 1054 m.o.h. på det tidspunktet, og i meterdjup råtten snø, gikk det litt trått hjemmover.

Trond forteller at Amcar klubber i distriktet ville ha møteplass der Fredagskveldene fra ca. kl. 18.00, og det kan jo bli reint morsomt det da.... Vi tar turen igjen, og satser på bilder med mye bil uttafor da. Trond skal forøvrig ha oppe hver dag fra kl. 15.00 til kl. 22.00. Fredag og Lørdag drøyer han til kl. 23.00.


Tekst & foto; olem--, 1. mai 2007

""Et par amcar var tilstede da vi tok bildet, men hele Shellplassen hadde vært full før på dagen..""

   Trond er en driftig kar, og har snekra og laget så og si alt inne på Baren. Det inkluderer de fine sittebåsene som ligner mye på amerikanke utgaver.... Hele stedet oser av bil og vegkultur, og vi kan vel se (høre..) for oss at det blir mye godlyd rundt lokalene i sommer.

"" Innehaver Trond Bjerkestuen ved Cadillacen og spisebåsene på Cadillac Cafe`. ""

"" Det vanket blomster og gaver til Trond på åpningsdagen. ""


""God stemning av denne pryden her... ""

"" En sofagruppe for smårollingene var pop. å prøve. Reklame for skikkelig motorolje på veggen... ""

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.