Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Bla, bla, bla, - Blad ...


   Dette er en liten historie om en "legning" vi lider av. Trangen til å besøke en Narvesen butikk og saumfare hyllene etter nye blad, gjerne bilblad.....Tekst & Foto: olem -- 22. november 2007.
   Vi starter med en aldri så liten erkjennelse. !! Jeg er avhengig av Blader. Blader, Magaziner, Pocket`s, Manualer, Hefter, bilag, - osv ....

Så avhengig at det nok kan kalles for bladholisme. ! Så langt i livet er det bare en behandling som hjelper,- og det er å kjøpe blader. Stadig flere, mer og mer, og like lykkelig og "rusa" hver gang en pose fra Narvesen blir fyllt med månedens utgaver av mitt tilstandsbehov.

Jeg nevner Narvesen ikke fordi at jeg er sponsa av butikken, men for å fortelle at jeg ikke abonerer på annet enn ett eneste magazine. Alle andre blir kjøpt over disk. ! Et og annet blir riktig nok kjøpt på en og annnen "vegkiosk", - eller Bensinstasjon som de også kalles.!

Det å kunne gå inn den doble automatisk åpna sideveisdøra på en hvilken som helst Narvesen i slutten av en hvilken som helst måned er fyllt med spenning over det ukjente som kan letes etter i hyllene.

Bil og motor er et naturlig valg, og et knippe gamle favoritter blir først spanet fram. Som noen få knuslete eksempel kan nevnes gode gamle Power, Super Chevy, og hot Rod Mag. Da er bare noen få nenvt .... Men også nye tilskudd i bladhyllene kan konkurere med de gamle slagerne. Et meget godt eksempel er det Svenske bladet Gasoline. Bladet er startet på mer eller mindre idealistisk grunnlag av en tidligere medarbeider i Wheels.

Gasoline fokuserer på hot rod og custom, og har en klar rockabilly stil i innhold og layout. Nettopp dette bladet er blitt en favoritt det siste året, og mye pga. bladets fantastisk gode bilder. Som vel kjent nå ... er jeg meget fotointeressert, og bildene de presenterer er til inspirasjon og stor glede. Nesten verdt pengene alene. !!

Men ikke bare bil og motor bli med hjem. Ettersom året ruller og går varierer også tema og interesser. Foto, hus og hage, reiser, litt politikk, og musikk. !!

Vi er ikke velsignet med noe som ligner en god bladbutikk her i bygda, så vi på til Lillehammer for å finne noe som duger. Men både på Moelven, Brummundalen, og Elverum finnes godt utvalg hos Narvesen, med ca. 400 tittler i hyllene. (Ca..?)

Men det optimale bladbutikk besøket er i Oslo. Like ved Continental Hotel, - på hjørnet av samme byggning .... , - ligger landets beste bladbutikk, og kalles vel også for bladbutikken. !

Her kan vi vasse i totalt 800 tittler, og her finnes magaziner om tema du ikke trodde det fantes magaziner om. Her går en time så fort som helga kan føles iblant. Her kan man stå ilag med likesinnede, la oss si som et eksempel Tatoo folk. Nedtegna karer som står og blar i siste utgaven av et Tatoo mag. Helt vanlig her ..... De har en hel rack med den typen temablad.

Så er det oss bilkaran da. Søkende og stirrende på hylla oppe og nede. Et salig smil brer seg når Bladet, med stor B, blir funnet og begjærlig knadd med sprukkne fingre som har spor av sist ukes karrosserisparkelsliping. !!! Mange av oss går ikke ut derfra med bare ett blad, neida, en hel bunke gjerne, og man kan vel si at jo tyngre posen er, jo bedre føles det. (Mulig at et blad vi strengt tatt ikke burde ha kjøpt også.... ) Nesten som å gå ut fra Polet første gangen ....

Å stå inne i et slikt Tempel er salig og velgjørende for en Bladholiker. Du føler deg tilpass og og du lar stemningen, fargene, lukta av ferske trykksaker, og varmen under spotlighten, ruse deg, og gjennom sansene sluker du alt som et inventar i en slik butikk kan tilby. Det er nesten så man ikke vil gå ut igjen. Vi kan trykkt slå fast at vi trives mye bedre her enn som et påheng inne på en Lindex butikk, hvor vi må si vi er særdeles malplasserte.

Har vi en forklaring på avhengingheten. ? Nja.... Gammel vane er vond å vende heter det, men skal vi krype til korset så er det ganske close to the sanning at vi liker å dagdrømme. !! Den personen med DEN bilen i DEN garasjen, og med SÅ jevlig mye dollar.... Wannabe altså... Dagrømme kalles det også.
Men på seriøst grunnlag må vi vel kunne si at poenget er inspirasjon, og søken etter ny kunnskap.

Når så posen er vel hjemme og sakene skal gjennomgranskes i minste detalj, så går tiden like fort som timene gikk hos Narvesen. Man bruker en masse tid både i godstolen, i senga, på da##€€%, og ellers på andre steder på å lese og sjå på bilder i sine kjære blader. Noen blader blir man ikke "grepet" av i så stor grad som andre, men noen blir å regne som klassikere for evig tid.

Noen blader har man til og med to eksemplarer av. Ett til bruk og ett til "utstilling. Slike klassikere har et innhold som du kan lese og se på gang på gang, og som gir deg et kick som det gjorde første gangen du så det.

Ja, slik er det bare, og vi kan bare ikke slutte å kjøpe blader. Ei heller kan vi klare å kaste noen av våre gamle kjære blader. Derfor hoper det seg opp i store hauger, kasser, esker, og poser, - overalt nærmest. !! Til glede for noen, og til irritasjon for andre.

Men jeg synes ikke vi skal skamme oss over vår "legning", vi som har det på denne måten. Dagdrømming må være tilltatt i vår stramme hverdag, og de gleder du kan finne i et bilblad eller musikk magazin er deg vell unt. !!!

... Vi er ikke alene, det er mange bladholikere der ute......

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.