Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


  Bilder fra Biri.

Bare Skrap ?


   I sommer tok vi turen ned til Biri for å sjå på den såkalte "skrapmessa" som holdes på travbana hvert år. I samme slengen blir det arrangert en veterankjøretøy utstilling,
- en allsidig sådan.....Tekst & Foto: Olem-- 29. desember 2007.   Vi hadde aldri vært på den såkalte "skrapmessa" på Biri Travbane før, men i år ville vi ta en tur for å sjå på greiene. !

Vi hadde hørt en del om dette arrangementet, og vi trodde nok at der var det bare "tullinger" som solgte gamle rusta motorsager og bulka kaffekjeler som sto på rekke og rad.

Det viste seg å stemme. !! Men det var i tillegg så mye annet, og så mange som solgte så mye rart, at det overgikk min fantasi over hva folk ville dra med seg og legge ut for salg. Det var rett og slett ikke til å tro.

Oppbrente grasklippere, halve sykkelpedaller, knuste lykteglass til en tråsykkel fra 50 tallet, blikkbokser, kafekopper uten hanke, bøker, blader, Se & Hør fra før i tida, - altså så mye ødelagt og knust at det var helt utrolig.

Men bil og motorsykkelfolket hadde dratt fram sine "tilovers-lager" og lagt det på en benk på bukker og satt på prislapper på "skrapet". Jeg har beklageligvis ikke sansen for deler som ikke er i orden, eller rettere sagt deler som aldri kan bli i orden. !! Uansett. !!

Men det gjelder undertegnede. !! Andre folk sto i kø og kjempa om slike ting, og det var lett å se at omsettningen gikk unna. De mest ivrige hadde med seg både triller, flyers, bårer, traller, bager, og andre fraktgjenstander til å bringe sitt nyeste "skrap" tilbake til bilen sin i/med. !!

Men turen viste seg å være verdt å ta. !! Utenom de såkalte "skraphandlerne" var det en stor kjøretøyutstilling, og det av den mest allsidige sorten.
Vi setter standarden ved å vise denne flotte Matchless 500 på bildet over her, - antagelig fra 55-56. En skikkelig godbit av en liten racer, og jeg har nok drømt mange harde 4-takts drømmer om denne lille jernhesten fra Great Britain, - dengang snobbene var på sitt beste til å lage motorsykkler. !


   Jeg har ikke peiling på hvor mange kjøretøy det var inne på området, for til det var det hele for stort og kanskje for uoversiktelig. Men det var kjøretøy overalt, og bare noen få hadde jeg sett på andre typer biltreff/utstillinger. Altså, mesteparten var nye bekjentskaper for meg.

Jeg traff på en kar med en DeSoto 59` som jeg laget en egen artikkel om her på "dotten", og slike nye bekjentskaper var det i hopetall. Flotte biler og motorsykkler som nok ikke stilte opp på de mest kjente treffene eller var blant de mest ivrige ute blant folk.

Hele området krydde av flotte spesielle kjøretøy og kameraet holdt på å gå varmt da fotografen ble aldeles yr av glede over alt snadderet som sto lina opp.

Eks. gutta med biler med finner bakerst på skjermene hadde stilt opp på linje og bare et par av dem hadde jeg sett før. Alt preget av den kollosale blandingen av Amerikanske og Europeiske biler og motorsykkler.
Jeg har ikke vært på noe treff eller utstilling der så mange biler av forskjellige typer og produksjoner som akkurat her,
- Caddilac mot PV, A-Ford mot RR, osv .....


   Her kunne jeg nyte synet av denne nydelige Royal Enfield som er som et smykke .... Her var en Volvo Duett fra 62 lakkert i NAF farger, en Buick Skylark 62` som er enestående i sitt slag her i landet, en 55 Chevrolet i urørt stand som sjelden er ute blant folk, DeSoto 59` som er den eneste i landet, Peugot stasjonsvogn som jeg aldri før har sett, Bobler, Cortina, Morgan, Jaguar, - osv ......

Alt sammen var samlet i en heksegryte inne på travbane området, og de tusener av besøkende hadde mer enn nok å se på, eller kjøpe fra "skrap bodene".

Når alt kommer til alt, - hadde nok flesteparten av alle som var innom et annet syn på hva som er "skrap" og ikke ....
Handelen gikk livlig, og folk med samme interesse hadde mye å prate om. Folk som var ute etter akkurat DEN delen til SIN bil eller motorsykkel, fant AKKURAT den delen denne dagen. !!

En smule sjokkert over omfanget på denne messa må jeg innrømme at det var muligens det beste treffet/utstillinga jeg noen gang har vært på.
Kort sagt, - ANBEFALES. !!!!

Vi tar turen igjen neste sommer. !!


Sjå flere bilder fra Biri HER.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.