Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Oldsmobile Cutlass Cab. 68`.


   Oldsmobile Cutlass vil for alltid stå som Oldsmobile`s og GM`s absolutte fulltreffere. Med et tidløst design og en utstråling som skriker muskelbil lang veg .....Tekst & foto; Olem --, 15. november 2007.   Fra tidenes AmCar morgen både på Fåvang og ellers i Norge og resten av verden har Oldsmobile Cutlass vært en populær bil.

Fra den tiden det begynte å dukke opp Amerikanske biler i Fåvang og de første Amcar treffa så dagens lys, var en Cutlass en bil som ble lagt merke til.

På Fåvang var det før i tida opptil flere biler av denne modellen, og nå mange år etter "glanstiden" er Fåvang utstyrt med to biler av merket Oldsmobile Cutlass.


   Den ene bilen av merket Cutlass som beriker Fåvangs gater er Jan Idar Berges 68` modell. Denne bilen er som mange biler de siste årene importert fra California og USA.

Bilen var da den rullet ut fra fabrikken lakkert i en kremgul farge, men på et senere tidspunkt fikk den sin nåværende oransje kulør. Jan Idar regner med at den ble omlakkert da en minde rustreparasjon ble gjort på baksjermene. Til Amerikansk utførelse å være ser jobben ut til å holde mål, noe som slettes ikke er standard derfra ...


Den nye fargen står godt til svart "ragtop" og de nå noe bredere original felgene gjør det hele til en klassisk "look" . Som nevnt er Cutlass en svært populær bil i Norge. Den er godt representert i de fleste varianter, helt opp til den mest muskuløse og sportslige 442 utgaven.

Mange amerikanske biler fra 60 og 70 tallet mister litt av sine proposjoner i Cab. utgaven, da sammenlignet med eks. HT coupe utgaver. Et eksempel er Impala 65`. En helt enorm bil i coupe utgave, men som cab. Er den ikke til å kjenne igjen, og "faller igjennom" i manges øyne. !! ( Vi har nå vel ikke takket nei til en ... ?)

Oldsmobile Cutlass er blant de bilene, om ikke den eneste(??) som har like flotte og stilsikre linjer på både cab. og coupe modellene. Mye av årsaken finner vi nok i den hærlige "hoftesvingen" mellom dør og bakskjerm, frontrute vinkel, og bilens kompakte proposjoner. I tillegg har alle modellene en svært lav og "agressiv" grill/front. I det hele tatt en svært velykket tidløs modell og at den beholder sin popularitet er ikke å undres over. !!


   Jan Idars bil har klassisk interiør i svart/grått, og bucket seats med golvspak gir den rette opplevelsen i en slik bil. Bilen kom til gards like før påske i år, og har til tross for den kalde og våte sommeren fått en god del miles på telleren. Langtur til Røros og flere andre destinasjoner har Cutlassen blitt med på uten problemer.

Den originale Olds. 350 motoren går fortsatt godt og problemfritt, men kan risikere å bli et objekt på en overhalingsbenk en gang i framtiden. Giringen foregår med en GM 350 automat, og bremsing ned Brekom bakkan foregår med tromler på alle 4.

De fleste av oss som vurderer å kjøpe en hobbybil, gjør nettop det, - å vurdere hva slags bil skal vi ha .... Fru Berge hadde bestemte meninger om saken, og ble det ikke bil "uten tak", så fikk det være ..... Bil uten tak ble det, og en Cutlass "ragtop" er ikke å forakte, med eller uten tak.

Oldsmobile Cutlass er garantert en bil som vil "live forever".


   Se bildeserien av Cutlassen ved Mobil stajonen HER.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.