Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Standing Steel, - a Ford Tudor 34` story.


   Harald Gustav Kleven er den ene av tre utvandra Fåvanginger som holder til i et garasje anlegg som karene spleiser på. Fullt utstyrt med det som behøves for å mekke bil, og det behøves når man gir seg i kast med slike prosjekter som står på golvet i denne garasjen. Harald Gustav fikk til slutt tak i en 4 dørs Ford 34`, men måtte helt til sør Afrika........
   Vi trenger alle inspirasjon fra noe eller noen. Harald Gustav Kleven har sin inspirasjon hengende på veggen.
Det dreier seg om Wheels Magazine`s prosjektserie om en Ford Tudor som gikk fra 1979-82. Her bygde Göran Ambell om en orginal bil til en Hot Rod lakkert knallrød og med et tidsriktig interiør i hårete blankt materiale.

HG har samlet på seg alle bladene som omhadler serien og bygger i stort sett etter samme opplegg som dette prosjektet ble gjennomført i.

I.o.m. at bilen kom helt fra Sør Afrika, - og hadde høyreratt, - var en 4 dørs utgave måtte det til betydelige inngrep i karroseriet for å få til en verson med bare 2 dører.


Men HG har klart den jobben fint, og bare litt småfliker står igjen før dette pulsespilelt er ferdig. Da vi var på besøk var tilpassing av dørene på gang, og opptil flere dører får bidra med sitt, til å bli en hel dør......

Også ramma og drivverk får bearbeiding utenom original utførelse. Ramma er forsterket gjennom boxing og rørkryss er satt i. Forstilling er senket hele 8 tommer gjennom drop-aksel og annen bladfjær. Bakstilling er 37 Ford bakaksel opphengt med 1930 A-Ford travers og bladfjær.

I motsettning til Gøran Ambell og Wheels som brukte moderne saker (dengang..) vil HG Bruke 39 Lincoln trommelbremser rundt om (hydraliske), og antagelig montere en Quickchange i bakaksel som muliggjør bytte av utveksling raskt. Dette ble tatt i bruk i USA på slutten av 40-årene for å gjøre om hverdagsbilen til en raskere bil (bedre akslerasjon) på dragstripa.

Vi vil nok få se en mer tradisjonell bygget Hot Rod etter gamle normer enn Whels sitt prosjekt var, når denne står ferdig, og HG røper at han liker den gamle stilen mht bygging og modifikasjoner og patina på en bil er det "frakkeste" som finnes....

Når tiden kommer for å sette i motor vil HG bygge opp en sprekere Flathead med alu topper fra Offenhauser, alu innsug fra Edelbrock og 2 stk. Stromberg 97 forgassere samt øke slaglengden på veiva for mere kubikk.   Vi spør om når prosjektet skal stå ferdig, og får til svar at den blir ferdig en dag.... altså ikke noe stress og snarveier for å komme ut så fort som mulig. Vi aner kanskje at garasjelivet er en vel så viktig del av hobbyen som å sitte å kjøre et ferdig produkt. !?

Inspirasjonen er uansett hengt opp på veggen, og i tillegg har HG fått laget en tegning av sin verson når den en dag står ferdig. En annen utflytta Fåvanging, Rune Stubrud, har lagd en tegning av bilen slik HG ser den for seg og dette henger som inspirasjon over verkstedbenken i garasjen. På den tegninga fremstår bilen som svart med flammer, og røde eikefelger.

De 3 S`er får inntil videre vike i variabel grad til Forden står ferdig, en dag..... Inntil da er den "Standing Steel".

De 3 S`er. ?? Samboere, sommersol, og soving....   Fra 4 dører til 2 dører dro med seg mye platejobb, og vi ser spor etter framflytting av "bakenden" for å få døråpningen tilpasset en smalere dør.....


   Så langt, så vell. Vi ser motoren er prøvemontert, og vil gjøre at litt kutting i torpedoen må til for få plass.


   Her ser vi noe av rammeforsterkningene i form av rørsystemer som er ferdigkjøpt laget til modellen.


Tekst & Foto; olem-- 3. august 2007.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.