Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK


Ford Tudor 1934.


   Noen biler drar folk til seg, og de er ikke til å gå forbi. En Ford Tudor 1934 er en slik bil, og i rød lakk og blank krom blir det en karamell av en bil. Arild Austgarden fra Tretten var på USA tur i vår, og denne karamellen her ble med hjem fra statene .....


Tekst & foto; Olem --, 24. september 2007.   Lørdagen var varm og fin, og sola skinte alt den orket. Vi har ikke alt for mange ærender til Tretten, - til tross for bare et par mil unna, og inkluderer en fantastisk "nostalgi cafe`".

Nettopp denne Cafeen var samlingsplassen denne fine september lørdagen, og årsaken var et minitreff med amerikanske Trucker på Tretten denne helga.

Ikke bare Trucker, men også mange andre Amerikanske biler var innom, og mange hadde vi sett før, men også noen nye. En som vi ikke hadde sett før, var en rød Ford 34`. "Lettt Roddet", - og i en rødfarge som blinket hissig i høstsola, dro den til seg en og annen fotograf og skuelystne folk, og det skulle bare mangle, for dette er en skikkelig karamell av en bil.

Bilens eier, Arild Austgarden fra Tretten var på USA tur i vår, og i St. Louis fikk han se denne bilen stå for salg. Han greide ikke å dra hjem uten å ha sikret seg "karamellen", og bilen hadde vært i Norge kun en uke når vi forograferte den på Tretten.

Så fersk i landet var den at de ikke hadde fått time hos "statens" ennå, men i skrivende stund ruller nok "karamellen" med et treffende nummerskilt i altfor stor Norsk standard size. !!

Arild forteller at bilen nok er bygd antagelig først på 90 tallet, eller litt tidligere,- og bedømmer det utifra bla. at bilen ikke har skivebremser, men tromler, samt typen forstilling, som er en tidlig Mustang II. Andre ting som tyder på litt "eldre" byggeår, er motoren som er en 327 av en tidlig årgang, samt at alle skjermene er laget i plast !!!! . Bakskjermene har forøvrig innfelte Ford 29 baklys, som vel ikke er den mest stilige fasongen undertegnede har sett.!

Arild har ikke greid å finne ut alt om bilen (ennå...), men den skal være bygget og kjørt på østkysten av USA et sted.   Før i sommer hade vi en liten artikkel om Harald Gustav Klevens Ford 34`prosjekt, som bygger en bil som etter planen skal bli maken til denne, men i svart lakk, og flat åtter.

HG bygger sin bil etter etter en prosjektserie som gikk i bilbladet Wheels for over 25 år siden. Denne prosjektbilen er så og si helt lik bilen som nå står på Tretten i Arild Austgardens eie. !!

Sjølve karosseriet er urørt, men rammen er forsterket og tilpasset den nye 327 motoren og en TH 350 automatkasse. Bakakslen er en standard Ford "ni tommer". Forstillingen er altså utstyrt med en tidlig Mustang II og det gir det flotte stuket på bilen, med nærmest perfekt åpning mellom hjul og skjerm.

Arild er ikke helt fornøyd med bakenden på bilen, som han synes har litt for stor klaring mellom skjerm og hjul. Derfor ligger et felg og dekk skifte i kortene, eller iallefall nye dekk, med høyere profil. TT II felgene er etterhvert blitt klassikere som kler også denne bilen svært godt. !   Inne i Forden sitter man både lavt og langt tilbake, men med en god kjørstilling. Seter av ubestemmelig type er montert forran, mens mye ligner på originalsoffa bak.

Både instrumenter og ratt typen gir undertegnede assosiasjoer til sent 80 tall, men det er ikke godt å si sikkert....

Arbeidet er til å være Amerikansk godt utført, med forseggjorte detaljer uten funksjonsfeil, og det hele gir et godt og helhetlig inntrykk.

Den godeste Austgarden var ikke god for annet enn det ble med enda en bil hjem fra USA turen, og en Chrysler 300 av nyere dato påmontert 22 tommere (!!!) var også tilstede på Tretten. Med både en 56 Chevrolet og enda en hot rod på stallen er det nok å velge i når det skal kjøres bil skulle vi tro. !

Man skulle tro at det å fotograere biler er en enkel sak. !! Men, det er det ikke. Skal bildene formidle inntrykket av det som øyet ser, skal det trening til for å få til akkurat det.

Vi tror alle at det er enkelt å fotografere en "dau ting", men et vellykket bil bilde krever sitt av fotografen.

Denne Lørdagen var sola lav og lyset sterkt, og ikke ideelle forhold når det gjelder biler mmed blank lakk og krom. !!

Vi tok denne bilen som en slags "treningsøkt" i bilfotografering, og bildene ble tatt både i skygge og i sola. Innstillingene på vår lille Nikon ble justert for å kompensere forholdene som sola og skyggene skapte. Bildene er derfor av forskjellig karakter, og vi har også laget et par i svart-hvit.

Bildene ble tross alt brukbare bra, og vi har opprettet et lite album til ære for en vellykket treningsøkt på "Karamellen" .   Slik ser bilen ut i skyggen, og vil du se mer av denne "karamellen" kan du klikke HER.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.