Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK

VÅREN ER KOMMET,-
OG CHEVELLEN ER STARTA OPP....


   Våren er kommet, - og Chevellen er starta opp for første gang denne sesongen. Det er ikke bare å starte opp å kjøre.... En del sjekkpunkter må gåes igjennom først.   Mange av vårtegna er ankommet, og Langfredag var både sola og lysta til å fyre opp Chevellen kommet.

Etter en lang vinter hvor Chevellen har stått hjemme i garagen, og i lange tider ikke ofret en tanke, var det med lett spenning at garasjeporten ble kjørt opp.

For min del er det ikke bare å vri om nøkkelen og starte. En del sjekkpunkter må gjennom gåes først. !

Det første er lekasjer. Gamle biler lekker både her og der, ingen hemmelighet. Under bilen lå det som vanlig, en damm med girolje. Oppe på innsuget litt frostvæske. Det lekker rundt termostathuset..... En runde med 1/2 tommen og giroljeflaska ordnet dette.

Motoroljepeiling må til. Vanligvis er det samme nivå som i fjor høst. Det kan være lurt å bytte olje og filter om høsten, sammen med nye plugger, - for da står motorn klar til frisk start om våren. Frostvæskenivået var også OK. Det hadde ikke kommet mye utover innsuget.... Servo-olje koppen skal også sjekkes.

Vi tar en kikk på batteriet, som har stått i bilen hele vintern. I noenlunde temperatur klarer batteriene seg fint, og det var bare å vri på hovedstrøm bryteren.

Så var det bremsene. Bremser er kjekt å ha viss man skal stoppe. !! Nivået i beholderen skal sjekkes.! Samme som i fjor så det er ingen grunn til bekymmring. Alikevel, - en liten sjekk med finger og lommelykt på underkanten av alle bremsetrommler. Hjulsylindrene kan lekke litt om vintern, men ikke så mye at det blir damm på golvet. Lekker de så kjennes det ofte med et par dråper nederst på trommelen. Alt OK.

Vi drar litt i viftereimer og leer litt på bensinslanger og div. ting. før siste post. STARTINGA....
Luft i hjula, Bensin på tanken. OK.

Vi åpner døra, som glipper den samme lille millimeter som alltid. Vi setter oss inn på soffaen, som knirker av gammle opplevelser når vi tar plass. Døra igjen med et tungt donk.!! Nøkkelen ett knepp til høyre og lampene lyser. Ett knepp til og startmotoren drar rundt villig og frisk.

Forgassern er tørr etter lange vintermåneder, så motorn må pumpe opp suppe...... etter tre runder på ca. 6 sekunder kommer det bensin, og Edelbrock forgasseren gir på medium choke og V8 lyden slår ut gjennom rørene og inn i betongveggen så det synger.... en herlig salme.... Litt mindre choke og et par minutter på tomgang, før rattsleiva blir plassert på D. Det gode gamle lille rykket idet girkassa får olje til Drive, og vi slipper bremsa og bilen siger fremmover på årets første tur.
5 meter ut i vårsola på gardsplassen. !!

Vi lar Chevellen gå seg god og varm , og kjører litt på girene, og ser og hører etter eventuelle omstendigheter. Det eneste er et lag med støv og et parti kattespor over tak og panser. !! Nå er bygdavegen så klinete og fæl i vårløsinga at det blir noen dager til i garasjen før vi tar turen videre.

Med et lite salig oppstart-glis kan vi si at Chevellen er vårklar/yr, på dagen 4 år siden den ble kjøpt. !!


Ole M , - 15. april 2006

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.