Velkommen til min hjemmeside...   

Untitled
  HOME
  ARKIV
  OLEM--  
  FÅVANG
  OM SIDA MI
  US TOUR 07
  US TOUR 05
  CHEVELLE 66
  NEIL YOUNG
  HEROES
  MINE BILDER
  GUESTBOOK

Klikk på bildene for store versoner. !!!


Sjå flere bilder HER.
[29. juli 2007]


CHEVROLET CHEVELLE MALIBU 1966.


Her blir min Chevrolet Chevelle Malibu 1966 presentert.  Ønsket om å ha en US bil har vært tilstede i "alle år", men det drøyde mange år før muligheten kom.

En del faktorer avgjorde bilvalget. Ikke minst de økonomiske.

Resursene til innkjøp var noe begrenset, men samtidig var ikke kravene til en bil i klassen " 1 av 9" ikke tilstede.
Chevrolet har i alle år figurert som favoritt merke, og da denne Chevelle`n dukket opp til grei pris, ble det handel. 14 April 2002 ble handelen fullført, og bilen kjørt hjem fra Solør traktene en Søndag ettermiddag. !

Bilen har siden April 02 blitt brukt flittig, og også gjennomgått en del oppgraderinger og reparasjoner.


 KLIKK PÅ BILDET FOR STOR VERSON.


  Bilen og motoren fungerte forsåvidt greit nok, men med en ubehagelig lyd som slarvet om godt slitt tilstand.

Vi merket oss lyden ved besiktning av bilen så det var greit nok. Men allerede i September første året ble motoren løftet ut og sendt til Sarpsborg Motorverksted for overhaling.

Mens motoren var borte ble fronten på bilen plukket ned og pusset opp og lakkert. På bildet her er motoren kommet på plass og monteringen skal starte.

Mye ble sandblåst og lakkert, og noe rust ble sveiset. En mengde smådetaljer som eks. ledningsnett ble kjøpt nytt.God hjelp måtte til for å klare de mest krevende jobbene, så en stor forsinket takk til alle som hjalp til. !!!


  Her er vi godt i gang med monteringen av nylakkerte deler og blanke ting.

Her gjelder det å ta det med ro så ikke det blir riper og skramer. Det gikk over all forventning. !!

Vi ser bla. eksosmanifoldene som ble sandblåst, tørket hos Baker Hansen, og lakkert med spesiell "guffe". De holder ganske bra enda...

Frontplata og støtfanger er kommet på plass.
  I slutten av April i 2003 var det klart for oppstart, og ting virket lovende. Etter en 4-5 runder på startmotoren sprakk bensinpumpa, og det var bare å kjøpe ny. den tålte sikkert ikke å ligge tørr over vintern.

Med ny pumpe startet maskinen, og alt virket til å gå fint. Men neida, enda litt "strul" måtte vi igjennom. Ved kjøring etter bygdavegen ble motoren varm, og på grensen til koking. Ved hver kald oppstart "gurglet" den opp vann, og vi ante det verste..... Men en telefon til Tore på SM fikk oss på roligere tanker. !!

Har du samme radioatoren eller ? spurte han. Jada.... bytt register, det gamle slipper ikke igjennom vannet sa han. Nytt 3-raders rad.reg. ble montert og siden da, har det gått som en drøm.

På bildet her er alt klappet og klart, og bilen er i bruk. Nye vannslanger, lakkert luftfilterboks, innerskjermer, og mye nytt "snacks". Original look. !! Det aller meste er kjøpt fra Year One. Noe kommer gjennom Aarnes M ....


  Vi har kjørt til en del treff siden dengang, og mange studerer motorrommet vårt. Det synes vi er artig, og vi får en del kommentarer på et "uvanlig" fint Chevelle motorrom. !!

Det er vel ikke verdens fineste jobb vi har gjort, men det uvanlige er vel heller at det så og si ikke finnes originale 1966 Chevelle mototrrom igjen. De aller fleste er jo klonet og ombygd om går som "racebiler".

I fjor sommer ble den originale looken brutt, og Edelbrock innsug og forgasser er montert sammen med kromma luftfilter og ventildeksel fra Edelbrock.

Vi ble ikke fornøyd med funksjonen til den lille 2-ports forgasseren fra Rochester, så en oppgraderering ble derfor gjennomført. ( Vi har bilder av den "nye" motoren også, .... kommer snart ).
  Vinteren 2003 ble det sveiset noe rust på bilen. Ved, og under bakruteinnfestningen på disse bilene er det standard med rustskader og måtte repareres.

Ny plate mellom bagasjerom og bakrute ble innkjøpt fra USA og jobben ble gjort ved Vinstra Karroseri. Glimrende jobb. !!

I samme slengen ble det reparert en rustskade i golvet, og golvet ble pusset ned, tettet, lakkert, isolert, og kledd med nye matter og nytt teppe.

En del nye detaljer kom på plass i forbindelse med denne jobben.

Vi har også senere bla. byttet til nytt dobbelt eksosanlegg, og overhalt bremser.!!


FAKTA:
Chevrolet
Chevelle Malibu
1966.
V8 - 283 ci.
Powerglide
2d HT.
Prod. Juli 1966.
Fremont, Cal.
Original lakk/Int.  Vårens første oppstart.

Sidene vises best i skjermoppløsning 1280 x 1024.